MALZEMELER:
4-5 adet kabak, 250 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan, 3 diş sarmısak
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yarım demet maydanoz, 1 su bardağı sıcak su, tuz
YAPILIŞI:
4-5 adet kabak, 250 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan, 3 diş sarmısak
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yarım demet maydanoz, 1 su bardağı sıcak su, tuz
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını soyun. Önce ikiye bölün, daha sonra verev doğrayın. Eti tereyağı, kıyılmış soğan ve sarmısakla birlikte bir tencereye alın. 10 dakika karıştırarak kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve salçaları katın. Bir iki dakika sonra suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.

Yorum Gönder