Kayısı Yahnisi Tarifi
Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 60 dk
Malzemeler- Yarım Kg Kuru Kayısı
- Yarım Kg Kuzu Fileto
- 2 Su bardağı Su
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Çay bardağı Toz Şeker
HazırlanışıYarım kilo fileto kısmından kemikli kuzu eti düdüklü tencerede 45 dk. haşlanır. Yarım kilo kuru kayısı bol su ile yıkanır. Tencerede 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı eritilir. Kayısılar tereyağında orta ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur. Üzerine 2 bardak su ve 2 çay bardağı şeker ilave edilip, kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tencerenin orta kısmına etler yerleştirilir. Etler yerleştirildikten sonra yemeğimizin 10 dakika pişmesi yeterlidir.
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 60 dk
Malzemeler- Yarım Kg Kuru Kayısı
- Yarım Kg Kuzu Fileto
- 2 Su bardağı Su
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Çay bardağı Toz Şeker
HazırlanışıYarım kilo fileto kısmından kemikli kuzu eti düdüklü tencerede 45 dk. haşlanır. Yarım kilo kuru kayısı bol su ile yıkanır. Tencerede 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı eritilir. Kayısılar tereyağında orta ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur. Üzerine 2 bardak su ve 2 çay bardağı şeker ilave edilip, kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tencerenin orta kısmına etler yerleştirilir. Etler yerleştirildikten sonra yemeğimizin 10 dakika pişmesi yeterlidir.
Yorum Gönder