0



Herkese mutlu bayramlar!
Günlerdir siteyi güncelleyemediğim, yorumlarınızı yanıtlayamadığım için gerçekten üzgünüm. Rüyalarıma bile girdi ama bir türlü fırsat bulamadım. Toplam 8 günlük tatilimi evde film izleyerek geçiriyorum çoğunlukla. Mutfağa bile pek girmedim. Ki zaten mutfaktaki görüntü ve kokular girmeme engel oluyor bugünlerde... Kendime tek kişilik (aslında 2 kişilik, Sevim de pek et yiyememeye başladı) yemekler hazırlıyorum sadece.

Ne yalan söyleyeyim, ben bu bayramı biraz buruk kutluyorum.. Günlerdir sokağa çıktığımda ellerimi gözlerime siper etmekten, yanlışlıkla birşey görürsem midemi sakinleştirmeye çalışmaktan, televizyonda yine aynı görüntülerde kumandaya sarılıp gözlerim kapalı olarak kanal değiştirmekten yoruldum... Bu bayram bir de ekstradan zavallı kanatlılara yapılan işkence var! Pekçok kişiye göre "aşırı hassasım", biliyorum ama ben de böyleyim işte.. Yine de bayram bayramdır, bayram günleri güzeldir diyorum ve sizlerle bayram için yaptığım hafif tatlımsı pastanın tarifini paylaşmak istiyorum.

Bu bayram fazla tatlı yapmadık. Yenen ağır yemekler sonrasında şerbetli ağır tatlılar pek aranmıyor zaten. Ramazan bayramında oruç dönemi sonrası tatlılara olan iştah bu bayramda pek görülmüyor. Küçüklüğümde yaz aylarına denk gelen kurban bayramlarında meyve, daha çok da karpuz ikram edilirdi misafirlere. Biz de bu bayram sütlü tatlı yapalım dedik annemle.. Annem kazandibi yaptı, ben de uzun zamandır çekmecede bekleyen kedidillerini değerlendirmek için basit bir pasta hazırladım. Kahve yanında ikram etmek için oldukça pratik!

Kedidili bisküvileri, ithalatçı firma Mers Dış Ticaret'in ithalat-ihracat müdürü Gökhan Bey 3 hafta kadar önce göndermişti. Gökhan Bey'in eşi sevgili Seda, blogun takipçilerinden. Gökhan Bey'in söylediğine göre Seda kedidilleriyle yapabileceği aklına yatan bir tarif bulamadığından bu ürünleri hiç denememiş. Seda siteyi takip edebilsin diye Gökhan Bey'in çok sevdiği laptopunu evde bırakmasına sebep olduğum için kedidilli bir tarif borçluydum:)) ama ancak fırsat bulabildim. Zarif jestleri için her ikisine de çok teşekkür ediyorum. Balocco kedidillerini Migros, Tansaş, Gima, Kiler gibi zincir marketlerde bisküvi ya da pasta malzemeleri satılan reyonlarda bulmanız mümkün.. Tabi onlarla çok güzel pastalar, tiramisular yapmanız da mümkün. İnternette bir arama yaptığınızda karşınıza diğer bloglardan pekçok kedidili pastası çıkacaktır. Orjinal İtalya usulü tiramisu da zaten bu bisküvilerle yapılıyor. Diğer bisküvilerden farkı, ıslandığı zaman pandispanyaya dönüşmesi. Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, kedidilli bir tatlının pandispanya ile hazırlanmış bir pastadan farkı olmuyor.

Benim tarifim oldukça basit ama çeşitlemelere de açık. Siz kendi damak zevkinize göre kendi pastalarınızı yaratabilirsiniz:

Malzemeler: (12 porsiyon)

- 1 paket kedidili bisküvi
- 2 paket vanilyalı puding
- 3,5 su bardağı soğuk süt
- 3,5 su bardağı vişne suyu*
- Dövülmüş ceviz
* Ben %100 vişne suyu bulamadığım için vişne reçelinin suyunu incelterek kullandım. 1/2 su bardağı kadar reçel suyu yeterli olacaktır. Ya da normal vişne suyu kullanabilirsiniz. Sanırım o zaman üst katman daha koyu bir renkte olacaktır.

Yapılışı:

1. Vanilyalı pudingin 1 paketini 3,5 bardak sütle paketteki tarife göre hazırlayın.

2. Kedidili bisküvilerin yarısını hafifçe sütle ıslatın ve dikdörtgen ya da kare cam bir tepsiye sıralayın.

3. Sıraladığınız bisküvilerin üzerine pudingin yarısını dökün ve tümünün üstünü kapatacak şekilde sıvayın.

4. Kalan bisküvileri üste sıralayın (alttaki puding sıcak olduğundan bunları sütle ıslatmanıza gerek yok), üzerlerine kalan pudingi dökün.

5. Diğer vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı vişne suyu ile hazırlayın. Pişen pudingi hemen pastanın üzerine dökün.

6. Pastanızı soğuduktan sonra cevizle süsleyerek kare dilimler halinde servis edin.

Yorum Gönder

 
Top