0


Bu tarifi de ilk defa denedim aslinda icinde patlican olan heseyi cok severim bu tarif de misafirlerim tarafindan cok begenildi ben Bostan patlican kullandim cekirdeksiz di yani aci degildi .Deneyin eminim begeneceksiniz...
ALI NAZIK
Malzemeler;
6 adet Bostan patlican
1 dis sarmisak
500gr yogurt(buyuk bir kase)
Koftesi icin;
400gr az yagli kiyma
2-3 ekmek ici
1 yumurta
1 adet sogan
2 yemek kasigi kofte baharati
1 corba kasigi karisik salca (biber-domates)
az tuz,kasik ucu ile kimyon
Uzerine;
1 corba kasigi tereyagi
1 tatli kasigi pul biber
Yapilisi;
Once patlicanlar kozlenir benim ocagim gazli olmadigi icin ben firinda izgara ayarinda 270c de isinmis firinda kozledim ama siz ocagin uzerinde kozleyebilirsiniz.Kozlenen patlicanlarin kabuklari once suya tutulur ve kolay soyulmasi saglanip sonra elle soyulur,patlicanlar ince ince kiyilir.
Kofte yapmak icin kiyma,ekmek ici,salca,1 yumurta,rendelenen sogan ,robotta cekilip inceltilen ekmek,baharat,tuz butun malzemeler kofte yapilip sise dizilerek firinda bir tepsi icine kagit serilip uzerine guzelce yerlestirilir ve izgara ayarinda kofteler guzelce pisene kadar bekletilir.daha sonra sislerden cikarilip kucuk parcalara ayrilir.
Kucuk kucuk dogranan patlicanlar soguyunca ,ezilen sarmisak,yogurt ve az tuz karistirilip servis tabagina bosaltilir uzerine de parcalannan kofteler dizilir.Bir tavada tereyagi eritilip pulbiber ilave edilip kavrulur servis tabagindaki patlican ve koftelerin uzerine gezdirilir maydanosla suslenir servis edilir.
AFIYET OLSUNNN!!!!!

Yorum Gönder

 
Top