0

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri





Beyaz un helvasi.JPG( www.negatif.com )



Merhabalar ben geldim gelen yogun istek üzerine Kastamonu yöresine ait olan ve asil adi CEKME HELVA (CEMILE ABLANIN TARIFI)olan helvayi denedim.Deneyeli cok oldu ama gelen yaspasta siparisleri nedeniyle zaman bulup da sizlerle paylasamadim kusura bakmayin,hakkinizi helal edin...



BEYAZ UN HELVASI
Malzemeler;



250 gr tereyagi



250 gr pudrasekeri



1 kilo un(6 su bardagi)



Yapilisi:



Unu genisce bir firin tepsisine bosaltalim,firinimizin derecesini 170 e getirip isitalim.Tepsiyi firina sürelim,arada bir karistirarak yaklasik 1 saat kavuralim,Unun rengi degismemeli yani beyaz olarak kalmali cok hafif renk degistirirse cok önemli degil ama rengi esmerlesmemeli.daha sonra unu firindan alalim ve ince süt süzekleri vardir tel veya plastik olur ondan unu eleyelim,elenen sicak unu sermek icin kullanacagimiz tepsiye eliyoruz.Oda sicakligindaki tereyagini küp küp dograyarak sicak unun icine ilave ediyoruz,pudrasekerini de eleyerek ilave ediyoruz sicak olan unu ve pudra sekerini ellerimizle güzelce yoguruyoruz.Bütün malzemenin iyice birbirine karismasi,tereyaginin erimesi gerekiyor.tamamen malzemeler karisinca ellerimizin avuc icleri ile güzelce bastirarak tepsiye seriyoruz,yalniz cok iyi bastirmamiz gerekli tepsiye ki kesince kalip kalip dagilmadan tepsiden alabilelim.Iliyinca baklava dilimler gibi dilimlenerek servis edilir.



AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!



PÜF noktasi:Unu kavururken firin sicakligi cok önemli önce 170c sonra da eger un güzel kavrulmadi ise son 15 dakika 190 c de kavrulur.Un,yag pudra sekeri sicakken yogruldugu icin eller biraz yanabilir....



NOT!!!!Helva hazirlandiktan sonra kesilip dipfrizde muhafaza edilebilir ve dipfrizden cikarildigindacözülmesi beklenmeden tepsiden alinip servis edilebilir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Yorum Gönder

 
Top