0
Senede en az 3 kere gittiğimiz, gitmekten de büyük zevk aldığımız bir yer Gölyazı köyü. Biraz aşağıda da fotolarda göreceğiniz gibi bir doğa harikası.

Gölyazı köyü Uluabat gölünde bir ada. Adayı bir köprü ile karaya bağlamışlar. Tam ortada köy kahvesi. Köylü bir başka davranıyor size. Biraz da yerli turiste alışılmışlık var zaten. Kahvenin hemen yanında sıcak ekmek, salça, pekmez bulabiliyorsunuz. Biz gittiğimizde çayla beraber hemen bir kahvaltı yapmayı ihmal etmeyiz. Köyde ayrıca canlı canlı balıkda satın alınabiliyor.

Son gittiğimizde ramazandı. Herkes bir şeyler hazırladı. Ben börek yaptım. Eşimde elceğizleri ile sosisli sandviçler hazırladı. Onların fotolarını koymadan olmaz. Tek tek uğraştı onlarla, hepsini sterch filmlere sardı. Alltta kocaman bir sosis (nereden buldu bilmiyorum. Tombik bir şeydi. ) Üstünde rus salatası . En üstte ketçap. AAA tabi ekmekleri salçalı sosla ıslatmayı da unutmadı.


Arkadaşlar patlıcan salatası, zeytinyağlı kabak yapmışlardı. Tatlı olarak da brownie'miz vardı. Çorbamız bile vardı. Knorr çabuk çorba. Çok da lezzetliydi valla. Tam tepemizde ezan okundu. Muhteşem bir şeydi. Yine gelelim dedik ramazanda ama tabii ki olmadı. :(((


Köyden görüntüler arkadaşlar. Herkese, özellikle Bursa yöresinde oturan arkadaşlara tavsiyem mutlaka bir kere gitmeleri. Sonrasında zaten gitmek isteyecekler. Fotoğraf çekmeyi sevenler, doğayı sevenler mutlaka uğramalı. Benden size tavsiye














































Altta ki görüntüler de 2 ocak 2008 yılında kış günü çekilmiş görüntüler. Bursalıannelerle beraber köye çekirdek dikmeye gitmiştik. Çeşit çeşit meyve çekirdekleri. Çuval çuval toplanmışlardı. Biz tabii kahvede bir şeyler yemeği ihmal etmedik.

Köyden sis kalkıyor. Muhteşem dememe gerek yok. Siz de bayılacaksınız.


















Yorum Gönder

 
Top