0

Tarif Portakal ağacından. Daha tarifi okurken hatta resmini görünce nasıl bir şey olacağını biliyorsunuz. Uzun söze gerek yok, gerçekten çok lezzetli oldu. Ayrıca zor da değil. Tavsiye edilir arkadaşlar.
Yemeğin yanındakiler zeytinyağlı kabak ve fırında baharatlı patates. Etle beraber patateslerde pişiveriyor. Bizim evde artık hemen hemen hiç kızartma patates pişmiyor. Et nerede diyenler için patates püresi ve kaşarın altına saklanmış durumda :))
Malzemeler:
  • 1/2 kilo biftek
  • 3-4 adet patates
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tabak rendesi kaşar peyniri (Portakal ağacında dil peyniri ile yapılmıştı)

Yapılışı:

  1. Etleri teflon tavaya alıp arkalı önlü önce harlı, daha sonra kısık ateşte sularını bırakıp , tekrar çekene kadar pişirin.
  2. Patatesleri haşlayın ve rendeleyin (veya ezin) . Bir tencerede tereyağı eritip , üstüne patates rendesini koyup yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuzda eklenebilir. Ben üstünde kaşar olacağı için tuz eklemedim. Püre muhallebi gibi delik delik olunca altını kapatın. Ben genelde el blendırını daldırırım. Daha yumuşak ve kıvamlı püre oluyor.
  3. Etleri bir küçük kare borcama yanyana dizin. Üstüne püreyi dökün. 200 derecelik fırında püre hafif renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üstüne rendelediğiniz kaşarı döküp, tekrar fırınlayın. Kaşarında hafif renk değiştirmesini sağlayın.
  4. Fırından çıkarınca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top