0

Tarif Banu Gökşin'in bloğu Kibele'nin Sofrasından. Çok lezzetli bir kek oluyor kendileri. Ayrıca da besleyici. Banu'nu da tariflerini çok özledik. Artık dönse aramıza.

Malzemeler:
  • 200 gr ıspanak yaprağı (Ben göz kararı kullandım. Biraz fazla kullanmışım, o yüzden benim ki biraz daha yumuşak oldu.)
  • 1 adet patates
  • 100 gr beyaz peynir (benim ki göz kararı yine)
  • 3 yumurta
  • 180 gr un (göz kararı kek hamuruna yakın bir kıvam)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartmatozu ve tuz
  • kişniş (ben kullanmadım, ben mahlep kullandım.)

Yapılışı:

  1. Patates ve peyniri rendeleyin. Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve bir kasede hepsini harmanlayın.
  2. Ayrı bir kasede yumurta, süt, sıvıyağ , kabartmatozu, tuzu ve mahlebi ekleyin karıştırın.
  3. Unu ve diğer sebzeleri de ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Karışımı kalıba dökün.
  4. Önceden 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 40 dk pişirin.

Yorum Gönder

 
Top