0


KURBAN KAVURMASI

Malzemeler

1 kilo dana eti
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı

Etlerimizi kesme tahtasına alalım. Keskin bir bıçakla sinirlerini temizleyelim ve kuşbaşı doğrayalım. Geniş bir çelik tencereye tereyağ koyalım. Etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirelim. Üzerine yarım ay doğranmış
soğanı ekleyelim. Ateşin altını kısıp etler yumuşayana kadar pişirelim. Pişmesine yakın tuzunu ilave edelim.Ateşten indirelim servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

KURBAN KAVURMASININ ŞİFASI

1. Normal büyüme gelişmede olumlu rol oynar.
2. Sinir hasarlarında tedavi edici rol oynar.
3. Mide barsak sisteminin bir kısmı cerrahi olarak çıkartılmış hastalarda oluşabilecek B12 vitamin eksikliğine bağlı belirtileri önler.
4. Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir.

Yorum Gönder

 
Top