0

Brüksel Lahanasının bir kere yemeğini yaptım. Ne bileyim tadı bana pek hitap etmedi. Ben de dedim ki bizim lahanamız çok çok daha güzel. Bildiğimiz lahanaya devam. Sonra eşimin teyzesinin kızı lahanayı bu şekilde yaptığını söyleyince aklıma yattı , eeee içinde nede olsa krema var. Krema neyin içine girse çok yakışıyor. Sebzenin de tadını değiştiriyor. Netekim öyle oldu. Tabii birde karbonatlı suda haşladım ve dip kısımlarını ayıkladım. Hafif acımsı tadı o diplerindeki kök kısımları veriyor dediler. Gerçekten de o acımsı tad olmadı. Mutlak deneyin derim.
Malzemeler:
  • Bir paket brüksel lahanası (tahmini yarım kilo)
  • Haşlama suyuna 1 çay kaşığı karbonat
  • yarım paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Brüksel lahanalarının ilk yapraklarını koparıp, diplerindeki köklerini de ayıklayıp karbonatlı suda 5 dakika kadar pişirin. Çok yumuşamalarına izin vermeyin.
  2. Tereyağını bir tavada eritin. İçine lahanaları atın ve kavurun. Haşladığınız lahananın suyundan 2 kepçe ve yarım paket kremayı da üstüne boşaltın. Lahanalar karışımı içine çekene kadar pişirin.

Yorum Gönder

 
Top