0

Hindinin yanındaki pilav efendim. Son derece lezzetli olmuştu. Doğru dürüst pilav yemeyen ben bile afiyetle oturup yedim. Pevin'cimin ellerine sağlık.

Tarif tabii ki çok kişilik. Siz kendinize göre ayarlayın.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı prinç

  • 4,5 su (1 ‘e 1,5 su)
  • 1 adet kuru soğan (rondadan geçirdim)
  • 2 paket şam fıstığı (herhalde 50 gr,bolca)
  • 2 paket kuş üzümü (herhalde 50 gr,bolca) Üzümleri önceden ıslatın, şişsin.
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı tarçın.
  • Tuz
  • Sıvıyağ-tereyağ

 Yapılışı:
  1. Yarı yarıya oranında koyduğunuz tereyağ-sıvı yağda soğan ve şam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun.Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslattığınız pirinci süzerek ilave edin ve içinde kalan suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra tuz,tarçın,yenibahar,karabiber,kuş üzümlerini ve sıcak suyu ilave ederek, pişirin.

Yorum Gönder

 
Top