0
Fırın Makarna
Dikkat Sıcaktır!

Pazartesi akşamı lazanya salı akşamı fırında kıymalı makarna yapan ben olamam :)Olmamalıyım ama küçük ölçü ile yaptığım lazanyanın tadına doyamayıp iç harcıda kalınca oluyor mecburen ...

Havaların ısınması ile güneşi gördük nasıl iyi geldi hepimize değilmi içimizden kelebekler çıkıyor sanki.Bu güzel havalarda size tavsiyem modunuzu düşürecek hiç kimse yada hiç birşeyle muhattap olmayın,uzaklaştırın çevrenizden ve hayatın tadını çıkarın .....


Fırında Kıymalı Makarna
350 gr spagetti (kalın fırın makarna cinsi)
1 yemek kaşığı tuz

İç Harç;
300 gram kıyma
1 kuru soğan
3 adet kabukları soyulmuş domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet rendelenmiş minik havuç
1 diş sarmısak
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un(silme)
2 su bardağı süt
tuz,biraz muskat rendesi

Üzeri İçin;
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ





2 litre kadar suyu kaynatıp tız atalım ve fırın makarnaları kırmadan içine atıp 10 dakika haşlayalım.

Diğer yandan sıvıyağ,küp doğranmış soğan,sarmısak ve kıymayı soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra içine havuç,küp doğranmış domates ve baharatları ilave edip domatesler suyunu biraz çekene kadar pişirelim.

Beşamel sos için tereyağı eritip unu ilave edelim ve biraz kavuralım.Sütü iyice çırparak ilave edelim.Tuz ve muskat rendesinide katıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim.




Fırın kabımızı yağlayıp altına makarnaların yarısını yayalım.Üzerine kıymalı harcı ilave edip kalan makarna ile de en üstü kaplayalım.

Beşamel sosu makarnanın üzerine iyice yayıp kaşar rendesini serpelim.180 derece ön ısılı fırında kaşar peynirleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.Sıcakken fırından alıp tereyağı elimizle üzerine gezdirelim,düzgün porsiyonlarda servis edilmesi için 5 dakika dinlendirip servis yapalım.


Afiyet Olsun....

Not:Kalabalıksanız 500 gramlık paketin tamamını ölçüleri yarım arttırarak yapabilirsiniz.




Yorum Gönder

 
Top