0
 Hayırlı ...Huzurlu ...Mutlu günler diliyorum ....Nefis elmalı kurabiyelerimi çiçek şekline büründürüp sunmak istedim...Lezzeti de görüntüsü de okey aldı yiyenlerden...Şekillendirirken resimleyemedim ama çok kolay olduğu için tarif ve görüntüsü yeterli olur inşaallah..(tekrar denediğimde resimleri yayınlarım)Sevgiyle kucaklıyorum can dostlarımı:))
GEREKLİ OLANLAR:
Kurabiye hamuru:
250 gr  oda sıcaklığında margarin
1 su bardağından biraz fazla şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
gerektiği kadar un
iç malzemesi:
3 adet iri boy rendelenmiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
üzerine
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle içi hazırlayıp soğumaya bırakalım .Bunun için tavaya rendelenmiş elmaları şekeri ve cevizi koyup suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağı kapatınca tarçını da katıp karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Hamuru hazırlamak için  kabımıza yağ ve şekeri koyup iyice yoğuralım .Sırayla yumurta, kabartma tozu ve vanilyayıda  koyup iyice yoğuralım .En son olarak ta tarçın ve  unu azar azar ekleyerek,hamuru kulak memesinden sert  olacak şekilde yoğuralım.
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp, yuvarlak yapalım içine bir tatlı kaşığı iç koyup yuvarlayalım .Üzerini hafif bastırıp kenarlarından içe doğru çizikler atalım ve tepsimize dizelim önceden ısıttığımız 250 derecedeki fırınımızda pişirelim. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.





Yorum Gönder

 
Top