0
Şunu baştan söyliyimki nutellalar bana promosyon ile gelmiyor...Bu kadar sık nutella reklamı yapmamın tek sebebi bana aldırdığı kilolara rağmen ona olan aşkım :)

Geçen hafta yoğun olmayan ama tatlı telaşeli bir haftaydı benim için.Sofra dergisinden Selma Hanımın maili beni nisan sayısı konuğu olmaya davet ediyordu.Böyle stresli ortamlara gelemeyen ben önce cevap veremedim nasıl olur endişesi ile daha önce deneyim yaşayan bir kaç arkadaşımı aradım hemen.

Gerekli tüyoları aldıktan sonra zevkle kabul ettim ve bu pazartesi günü nasıl geçtiğini anlamadığım keyifli bir çekim gerçekleştirdik Erkan Bey ve Selma Hanımla...Bu süreçte benden desteğini ve yardımını esirgemeyen Zeynep Çeşmeci'ye ne kadar teşekkür etsem azdır...

Kısacası sofra dergisi nisan sayısında bloğumdaki 5 tarif ile konuğum efendim...



Şimdi size misler gibi, yumuşacık tatlımı tatlı bir tarifim var...Malzemelere bakınca sizde aa klasik mayalı poğaça hamurum annemin tarifi diyebilirsiniz çünkü gerçektende öyle.Uzun zamandır ilk defa kullandığım yaş maya bana instant mayaya olan üstünlüğünü ispatladı sanki bu tarifte...

NUTELLALI POĞAÇA

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaşmaya(42 gr)
6,5 su bardağı un

Arasına ;
300 gram nutella

Üzeri için ;
yumurta sarısı veya pudra şekeri






Yaş mayayı ılık sütte eritin.6 su bardağı unu derince bir kaba eleyerek koyun ve ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ ve içinde yaşmaya erimiş 2 su bardağı sütü koyun.Kenarına şeker ve tuzu katın.Ortadan kenara doğru başlayarak (gerekirse kalan yarım su bardağı unu ilave edin)yumuşak bir hamur hazırlayın.Karıştırma kabının ağzına strech film geçirip hamuru sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.


Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın ve ortalarına birer tatlı kaşığı nutella koyup yuvarlak kapatın .Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin bu şekilde yarım saat daha mayalandırın.


Üzerine yumurta sarısı sürecekseniz sürün ve 175 dereceli ön ısılı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.Poğaçalar ılındığında yumurta sarısı sürmediklerinizin üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun....

Yorum Gönder

 
Top