0

Yeni bir haftaya başlıyoruz. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Yarın Ankara'dayım. Bir günlük iş ziyareti. Sabah 4.5, 5'te yola çık. Akşam 22.30'da evde ol. Vur kafa yat. Ertesi gün tekrar iş. Ne yapalım. Allah sağlık sıhhat versin de çalışalım.

Malzeme:


  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr. paket oda ısısında margarin 
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat yada 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta ( bir tanesi komple, 1 tanesinin yumurta sarısı içine konacak)
  • Alabildiği kadar un
  • 1 aida çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:


  1. Un hariç tüm malzemeyi bir kaba koyuyorum. Elenmiş unu içine yavaş yavaş katıyorum. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz. Sıvıyağ ve toz şeker kullandığımız için biraz yapışık bir hamur oluyor. O nedenle çok un koyup çok sert bir hamur yapmayın. Elinize yapışmadığı anda olmuş demektir.
  2. Yuvarlak yuvarlak ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, fırın tepsisine diziyorum. Üstlerine yumurta akı sürüp, tutam tutam toz şeker serpin. Bazılarına tarçında serptim. 170 derecede hafif üstleri kızarıncaya kadar pişiriyorum. 

Yorum Gönder

 
Top