Bu hindistan cevizli keki de sade bir kek yapsam ama ne yapsam diye düşünürken Piyale paketinden görerek yaptım. Ben yağ olarak zeytinyağı kullandım, diğer malzemeler orjinal tarifle aynı. Siz zeytinyağını kekte kullanmak istemezseniz başka bir sıvıyağ da kullanabilirsiniz. Ben tipik bir Egeli olarak zeytinyağının kek ve kurabiyelere verdiği kendine has aromaya bayılırım, "anne keki" ya da "anne kurabiyesi" demek zeytinyağıyla yapılmış demektir bizde, ama tabi herkes sevmeyebilir.
Aslında oldukça basit bir kek ama yerken içindeki hindistan cevizleri hissedildiği ve yumuşacık olduğu için sevdim ve tarifini eklemek istedim. Eğer fazla uğraşmadan lezzetli bir kek yapmak istiyorsanız elinizin altındaki malzemelerle hemen yapabilirsiniz!
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurtalarla şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyerek 1-2 dk daha çırpmaya devam edin.
- Elenmiş unu, kabartma tozunu ve hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırın, yavaş yavaş ekleyerek sıvı karışıma yedirin.
- Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Pişen kekinizi kalıptan çıkardıktan sonra üzerine bolca hindistan cevizi serpin, dilimleyerek servis yapın.
Yorum Gönder