0

Bu yaz pek çok kurabiye yaptım. İçine fındık, fıstık, damla çukulata ne koyduysam kurabiyenin adı o oldu. Komşularımla yaz akşamları bahçede oturup , yanına da da mis kokulu bir çay demleyip, o çay kokusu kurabiyenin kokusunu karışa karışa bir güzel yedik, içtik.

Çocuklar geldiler hep beraber kağıt oynadık (pişti, papaz kaçtı, eşşek ) , jenga oynadık. Avazımız çıktığı kadar bağırdık.

Kış geldi herkesler evlerine çekildi.

Bu kurabiyemiz antep fıstıklı kurabiye. Buyrun tarife

Malzemeler:

  • 250 gr . tereyağ ya da katı yağ
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarısı içine , beyazı dışına)
  • 3 bardak un (isterse biraz daha)
  • yarım su bardağı çekilmiş anrep fıstığı ve üstüne koymak için bütün antep fıstığı

Yapılışı:

  1. Yumurtanın beyazı ve bütün antep fıstıkları dışında tüm malzeme karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir. (Evde pudra şekeri yoksa, toz şekerini rondodan geçirip pudra şekeri niyetine kullanabilirsiniz. Kurabiyelerinizin dağılmaması ve ele yapışmaması için mutlaka pudra şekeri kullanın)
  2. Yuvarlak hale getirilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üstlerine yumurtanın beyazı sürülerek ve birer tane antep fıstığı batırılarak fırınlanır. 170 derecede 20-25 dakika yeterlidir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top