Malzemeler:
- 3 adet tophane patlıcanı
- 2 adet orta boy havuç
- 100 gr kadar beyaz peynir.
- 1/4 demet maydanoz
- 15 adet milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
- Süslemek çörek otu, susam veya haşhaş tohumu
Yapılışı:
- Patlıcanları fırında közlüyorsunuz. Közlenmiş patlıcanları ince ince kesiyorsunuz.
- Havuçları rendeleyip az zeytinyağında soteliyorsunuz. Patlıcanları, elinizle ufaladığınız peyniri, ince ince doğradığınız maydanozu da katıp bir iç malzemesi elde ediyorsunuz.
- Bunları yapmadan önce milföy hamurlarını buzluktan indirip açılmaları için yan yana diziyorsunuz.
- Milföy hamurlarını merdane ile büyütüyorsunuz. Geniş tarafına patlıcanlı harçtan koyup rulo yapıyorsunuz. Rulonun iki ucunu birleştirip simit gibi yapıp yağlanmış tepsiye diziyorsunuz.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp , susam , çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 179 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyorsunuz.
Yorum Gönder