Bu tarifi paylaşmak istememin ise iki nedeni var, birincisi onca zaman sonra çikolatalı bir tarifi yeni makinem sayesinde fotoğraflamayı başarabilmem. Diğer neden ve daha önemlisi ise, bu pastanın kekini tadan herkesin çok başarılı bulması, yapımının kolay ve sonucun çok lezzetli olması. Yani pratik ama lezzetli bir pasta tarifi arayanlar varsa hemen deneyebilecekleri bir pasta bu. Üstündeki bol çikolata sosu ve onun altındaki muz dilimleri yiyenleri mutlu etmeye yetiyor!
Bir süre önce yemekbiz mail grubumuzdan sevgili Özgül, çocuklarına doğumgünlerinde yaptığı pasta olduğunu söylediği bir tarif göndermişti ve ben de farklı bir pandispanya olduğu için not almıştım. Özellikle çok sevdiklerini söylediği pasta kremasının da hoş olabileceğini düşünerek tarifi denemeye karar verdim. İlk kez pandispanyada yoğurt kullandım, ondan mı bilmiyorum ama sonuçta kek hafif ıslak bir dokuda oldu ve ayrıca ıslatmama gerek bile kalmadı.
Pastayı geçen Cumartesi yaptım ve ertesi gün Filiz anneme gittiğimizde ona götürdüm, erken bir doğumgünü kutlaması olsun diye.
Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un (tepeleme)
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme)
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
Üstü için;
- 3 adet muz
- 1 paket Dr.Oetker çikolata sosu
- 1 poşet krem şanti ya da 1 ufak paket (200 ml) çiğ krema
- Sosların gerektirdiği miktarda süt
- Dilediğiniz pasta süsleri
- Yumurtalarla şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde yaklaşık 10 dk çırpın. Yoğurdu ekleyip kısa bir süre daha çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, hafifçe, sadece un hamurda kaybolana kadar karıştırın.
- Yağlı kağıtla kaplanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba hamuru dökün. Çok ince bir tabaka oluyor ama merak etmeyin güzel kabarıyor. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirin. Kekin üzeri güzel kızardıysa kürdan testini yapıp fırından alabilirsiniz. 10 dk bekledikten sonra kalıptan çıkartın, soğumaya bırakın.
- Bu arada kremayı hazırlayın. Süt, un ve yumurta sarısını çırparak pişirin. Kaynadıktan 2-3 dk sonra altını kapatın, hemen tereyağı, pudra şekeri ve vanilyanızı ekleyin. Mikserle 10 dk kadar yüksek devirde çırpın. Soğumaya bırakın.
- Çikolata sosunu ve krem şantiyi üzerlerindeki tarife göre hazırlayın, sosu oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şantiyi buzdolabına kaldırın. Şanti olarak çiğ krema tercih ederseniz (ki ben bundan sonra onu tercih edeceğim) kremaya damak tadınız kadar pudra şeker ekleyip mikserin yüksek devrinde çırpın. Beklemeden hemen kullanabileceğiniz için bu işlemi en son yapabilirsiniz.
- Tüm malzemeleriniz soğuduktan sonra pastayı oluşturmaya geçebilirsiniz. Keki ip yardımıyla ortadan ikiye bölün. Arasına kremayı sürün, diğer katı kapatın. Üstünü ve kenarlarını krem şanti ile kaplayın.
- Yuvarlak dilimlediğiniz muzları pastanın üstüne sıralayın. En son çikolata sosunu pastanın ortasından başlayıp kenarlarından akıtarak dökün. Düzgün yayılmazsa kaşıktan yardım alabilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastanızı servise kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Yanına kahve tabi ki çok yakışıyor! Siz de bu yakınlarda doğumgünü olan birilerine sürpriz yapabilir, misafirleriniz için, çocuklarınız için, hiçbiri olmazsa sadece kendi keyfiniz için deneyebilirsiniz bu pastayı..
Yorum Gönder