0

Ispanaklı keki bir kaç yıl önce ilk defa deneyeceğim zaman çok temkinli yaklaşmıştım. Ispanağın bir keke bu kadar yakışabileceğini hiç düşünmemiştim. Ama gerçekten çok yakıştı. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak dolusu parçalanmış, püre halinde getirilmiş ıspanak yaprağı
  • 2.5 bardak un
  • Kabartma tuzu, vanilya
  • 1 bardak süt

Ayrıca 1 bardak sütle yapılmış bir paket krem şanti

Yapılışı:

  1. Yumurtaların aklarını , sarılarından ayırın ve şekerle beraber bir güzel çırpın.
  2. Diğer tüm malzemeyi katın ve karıştırın. Yuvarlak borcamı katı yağ ile yağlayıp unlayın. Üstüne kek hamurunu döküp, 170 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  3. Kek soğuyunca kekin kenarlarını yaklaşık 0.5 cm kadar kesin. Sonra kestiğiniz bu parçaları robotta parçalayın.
  4. Soğumuş kekin üstüne krem şantiyi sürün ve üstüne de robotta parçaladığınız kekin kırıntılarını serpin. Kekin üstündeki kırıntılar antep fıstığı kırıntısı gibi görünüyor.

Yorum Gönder

 
Top