Ispanaklı keki bir kaç yıl önce ilk defa deneyeceğim zaman çok temkinli yaklaşmıştım. Ispanağın bir keke bu kadar yakışabileceğini hiç düşünmemiştim. Ama gerçekten çok yakıştı. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 bardak dolusu parçalanmış, püre halinde getirilmiş ıspanak yaprağı
- 2.5 bardak un
- Kabartma tuzu, vanilya
- 1 bardak süt
Ayrıca 1 bardak sütle yapılmış bir paket krem şanti
Yapılışı:
- Yumurtaların aklarını , sarılarından ayırın ve şekerle beraber bir güzel çırpın.
- Diğer tüm malzemeyi katın ve karıştırın. Yuvarlak borcamı katı yağ ile yağlayıp unlayın. Üstüne kek hamurunu döküp, 170 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Kek soğuyunca kekin kenarlarını yaklaşık 0.5 cm kadar kesin. Sonra kestiğiniz bu parçaları robotta parçalayın.
- Soğumuş kekin üstüne krem şantiyi sürün ve üstüne de robotta parçaladığınız kekin kırıntılarını serpin. Kekin üstündeki kırıntılar antep fıstığı kırıntısı gibi görünüyor.
Yorum Gönder