Elbasan tavayı annem pek bir sık yapardı. Buradan anneme selam olsun.
Malzemeler
- 1, 1.5 kilo kemikli et
- 2 adet yumurta
- 3 kaşık dolusu yoğurt
- 3 kaşık dolusu un
- 1 bardak et suyu
- Tuz , karabiber , kırmızı biber
Yapılışı:
- Eti öncelikle düdüklü tencerede haşlayın. Lezzetlendirmek için suyuna soğanda kayabilirsiniz.
- Haşlanmış etleri borcama veya herhangi bir fırın tepsisine dizin. Üstüne tuz ve karabiber serpin.
- Unu, yoğurdu, yumurtayı ve 1 bardak kadar et suyunu pürüzsüz olacak şekilde çırpın. Etlerin üstüne yayın. Üstlerine kırmızı toz biber serpin. Üstleri kızarınca fırından çıkarın.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.