Elbasan tavayı annem pek bir sık yapardı. Buradan anneme selam olsun.
Malzemeler
- 1, 1.5 kilo kemikli et
- 2 adet yumurta
- 3 kaşık dolusu yoğurt
- 3 kaşık dolusu un
- 1 bardak et suyu
- Tuz , karabiber , kırmızı biber
Yapılışı:
- Eti öncelikle düdüklü tencerede haşlayın. Lezzetlendirmek için suyuna soğanda kayabilirsiniz.
- Haşlanmış etleri borcama veya herhangi bir fırın tepsisine dizin. Üstüne tuz ve karabiber serpin.
- Unu, yoğurdu, yumurtayı ve 1 bardak kadar et suyunu pürüzsüz olacak şekilde çırpın. Etlerin üstüne yayın. Üstlerine kırmızı toz biber serpin. Üstleri kızarınca fırından çıkarın.
Yorum Gönder