0

Bu yemek kayınvalideme ait. Bizde olduğu bir gün yapmıştı. Biz bayıla bayıla yedik.

Buğdaylar tamamen ezilmemiş. Etle birbirine iyice yedirilmemiş durumda. Bence böyle çok daha güzel olmuş. Birbirine iyice yedirince lapa gibi bir şey oluyor çünkü. Böyle daha bir yemek kıvamındaydı.


Malzemeler:

  • yarım kilo aşurelik buğday
  • 1 kilo kuzu eti (tavuk eti de kullanılabilir)
  • su, tuz
  • Üstüne kırmızı toz biber , tereyağ

Yapılışı:

  1. Buğdayı akşamdan ıslatın. Islanmış buğdayları pişirin. İyice yumuşasınlar. Fazla suyunu süzün.
  2. Eti düdüklüye atın ve iyice pişirin. Benim düdüklü için 40 dk. etleri eritecek kadardır. Pişen etleri lif lif ayırarak suyu ile beraber buğdayların içine atın. Tuzunu katın. İkisini tahta kaşıkla eze eze biraz daha pişirin. Zaten lapa gibi olması için baya bir çaba gerekiyor. Biz o çabayı biraz zor gösteririz. Suyunun azıcık kıvamlı olabilmesi için ezmemiz gerekiyor.
  3. Üstüne yağ yapıp servis yapıyoruz.

Yorum Gönder

 
Top