Bu tarif çok sevdiğim arkadaşım , ikizlerimin annesi Saadet'ten. Bursalıannelerle yaptığımız doğum günlerinde Saadet'ten hep bunu yapıp getirmesini isteriz. Süper pratik, süper hafif bir o kadar da lezzetli bir tatlı. Buradan selam olsun sana Saadet'çim
Malzemeler:
- 15 adet milföy hamuru
- 1 lt süt
- 1 bardak şeker
- 1 bardak un
- vanilya
- pudra şekeri
Yapılışı:
- Milföy hamurlarını ikiye bölün ve yağlanmış tepsiye dizip 180 derece ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
- Süte un, şeker ve vanilyayı ilave edip ocakta sürekli karıştırarak içinin malzemesini hazırlayın. Piştikten sonra içine tereyağ da katabilirsiniz. Mikserle iyice çırpın ve biraz soğumasını bekleyin.
- Milföyleri fırından çıkarıp, soğutun. Bıçak yardımıyla ikiye bölerek (aralarını açarak) ılınmış muhallebiyi aralarına doldurun.Üzerlerine pudra şekerini eleyin. Tatlıyı buzdolabında bekletip ikram edebilirsiniz.
Yorum Gönder