0

Bu tarif çok sevdiğim arkadaşım , ikizlerimin annesi Saadet'ten. Bursalıannelerle yaptığımız doğum günlerinde Saadet'ten hep bunu yapıp getirmesini isteriz. Süper pratik, süper hafif bir o kadar da lezzetli bir tatlı. Buradan selam olsun sana Saadet'çim
Malzemeler:
  • 15 adet milföy hamuru
  • 1 lt süt
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak un
  • vanilya
  • pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Milföy hamurlarını ikiye bölün ve yağlanmış tepsiye dizip 180 derece ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
  2. Süte un, şeker ve vanilyayı ilave edip ocakta sürekli karıştırarak içinin malzemesini hazırlayın. Piştikten sonra içine tereyağ da katabilirsiniz. Mikserle iyice çırpın ve biraz soğumasını bekleyin.
  3. Milföyleri fırından çıkarıp, soğutun. Bıçak yardımıyla ikiye bölerek (aralarını açarak) ılınmış muhallebiyi aralarına doldurun.Üzerlerine pudra şekerini eleyin. Tatlıyı buzdolabında bekletip ikram edebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top