Kapama yapmak bana süper kolay geliyor. Tabii ki bir o kadar lezzetli.
Karşınızda değişik bir kapama denemesi görülmektedir. Bulgurla yapılmış bir kapamadır. Deneme son derece başarı ile gerçekleşmiştir. :) Denemenizi tavsiye ederim .
Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur (ben esmer bulgur kullandım)
- 1 büyük soğan
- 2 kaşık dolusu salça
- 5-6 parça tavuk eti
- 4 su bardağı tavuk eti suyu
- tuz, karabiber
- Tavukları düdüklü tencerede pişiriyorsunuz. Daha sonra bir borcam tepsiye, yıkadığınız bulgurları seriyorsunuz.Üstüne haşlanmış tavukları koyup, 3 su bardağı tavuk suyunu döküyorsunuz.
- Bulgurun sade olarak çok lezzetli olamayacağı düşünülerek üzerine de yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında öldürüp, sonra içine salça koyup, onu da bir kaç kere çevirdikten sonra 1 su bardağı tavuk suyunu içine koyup biriki taşım kaynatın. Daha sonra bu salçalı sosu tavukların üstüne dökün.
- 200 derece fırında bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Başında beklerseniz iyi olur. Zaten çok da uzun sürmüyor.
Yorum Gönder