MALZEMELER:- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet sivri biber
- 1 domates
- Yarım yemek kasığı biber salçası
- 1 soğan
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
YAPILIŞI:- Soğanımızı ve ince ince doğradığımız biberlerimizi yağda güzelce kavuralım.
- Kıymamızı ilave edip 3- 4 dakika kavuralım. Sonra da salçamızı, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesimizi ekleyip domatesler ölene kadar kavurmaya devam edelim.
- Yıkanmış bulgurumuzu ilave edip bir kaç kez çevirelim, sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ilave ettikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Ocağımızı söndürüp 10 dakika demlendirdikten sonra karıştıralım. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Sade Bulgur PilavıMalzemeler:1 su bardağı pilavlık bulgur,1 tahta kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı tereyağı,1 adet kuru [...]
Jan 29, 2011
BULGUR PİLAVIBULGUR PİLAVIMalzemeler300 gr. bulgur2 adet domates2 adet orta boy soğan2 diş sarmısak1 adet yağbibe[...]
Dec 02, 2009
evde kumpir yapılışıMalzemeler:8-10 adet küçük haşlanmış patates,2 yemek kaşığı tere yağı,1 su bardağı rendelenmiş kaşar[...]
Oct 15, 2012
İstanbul LokumuMalzemeler:1 litre süt,1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un,2 yumurta sarısı,1 paket kakao,Hindistan [...]
Nov 27, 2011
Sıcak ÇikolataMalzemeler:1 lt süt,1 çay kaşığı tarçın,150 gr bitter çikolata,200 gr krema, Üzerine serpmek üzere, [...]
Apr 29, 2011
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.