Malzemeler:
- 10 su bardağı et suyu,
- 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek,
- Yarım çay bardağı pirinç,
- Çeyrek çay bardağı ince köftelik bulgur,
- 2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 2 yemek kaşığı nane,
- 1 yemek kaşığı pul biber,
- 3 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı,
Yapılışı:
- Mercimek, bulgur, pirinç yıkanır ve süzülür. Salça bir kapta su ile ezilir, bir tarafta bekletilir.
- Yağ ile un hafif pembeleşinceye kadar kavurulur.
- Önceden hazırladığımız salçalı su kavurduğumuz una ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla pütürleri yok oluncaya kadar ezilir. ( mikser kullanabilirsiniz). Bu işlem yapılırken tencere ocaktan alınır.
- Et suyu, yıkanmış mercimek, pirinç ve bulgur ilave edilir, ara sıra karıştırarak pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine, arzuya göre tereyağı veya zeytin yağında, kızdırılmış nane ve pul biber gezdirilir, biraz karıştırılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
Yorum Gönder