0

Kadayıf Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 100 Gr Ceviz Dövülmüş 
- 350 Gr Kadayıf 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- Yarım Çay bardağı Süt 
- 2 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- Yarım Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 2 Su bardağı Su 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıKadayıftan el ayası büyüklüğünde bir parça alarak düz bir zemine ince bir şekilde yayalım. Bir kenarına uzunlamasına iri dövülmüş ceviz serpelim. Kadayıfı sıkıca rulo yaparak saralım. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştıralım. Kadayıf dolmalarını yumurtalı bulamaca bandırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Kızaran dolmaları delikli kepçe ile alıp 5 dk. kâğıt mutfak havlusu üzerinde bekletelim. Sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakalım. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alalım . iyice soğutalım. Not: Kadayıf dolmalarını fazla yağ çekmemesi için çok harlı ateşte kızartın.

Yorum Gönder

 
Top