Mengen Pilavı Bolu Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Yemek kaşığı Margarin
- 2 Su bardağı Pirinç
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 3 Su bardağı Su
- 2 Çay kaşığı Tuz
Harcı İçin- 1 Avuç Ceviz
- 1 Demet Dere Otu
- 1 Adet Domates
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Adet Kuru Soğan
- 8 Adet Mantar
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
Dış Malzemesi- 200 Gr Kuşbaşı
Hazırlanışı2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su konularak 15-20 dakika bekletilir. Büyük boy pilav tenceresinin içerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) , 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir. İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir. 3 bardak kaynamış et suyu su pilavın üzerine eklenir.. Orta boy tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 adet küp küp doğranmış soğan kavrulur. 1 adet domates soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür. 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak doğranır. Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder. 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde doğranır. Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır. Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir. 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir. Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır. Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır.
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Yemek kaşığı Margarin
- 2 Su bardağı Pirinç
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
- 3 Su bardağı Su
- 2 Çay kaşığı Tuz
Harcı İçin- 1 Avuç Ceviz
- 1 Demet Dere Otu
- 1 Adet Domates
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Adet Kuru Soğan
- 8 Adet Mantar
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
Dış Malzemesi- 200 Gr Kuşbaşı
Hazırlanışı2 bardak pirinç, plastik bir kaba konularak üzerini geçecek kadar kaynar su konularak 15-20 dakika bekletilir. Büyük boy pilav tenceresinin içerisine yarım çay bardağı sıvıyağ, 125 gram margarin (ortalama dolu dolu 1 yemek kaşığı) , 2 bardak pirinç eklenerek yağ ile özdeşleştirilir. İçerisine 1 çay kaşığı tuz eklenerek harmanlanıp kavurma işlemine devam edilir. 3 bardak kaynamış et suyu su pilavın üzerine eklenir.. Orta boy tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 adet küp küp doğranmış soğan kavrulur. 1 adet domates soyulduktan sonra küp küp doğranır. 1 avuç ceviz, rondodan geçirilerek ağza gelecek şekilde ufak parçalara bölünür. 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu su ile iyice yıkanarak doğranır. Soğanlar kavrulduktan sonra 200 gram kuzu kuşbaşı etimiz tavaya eklenerek soğanlarla kavrulmaya devam eder. 8 adet mantar yıkanır ve etin büyüklüğünde doğranır. Tavadaki etin suyu çekince üzerine doğranmış olan mantarlar eklenerek harmanlanır. Ortalama 1-2 dakika sonra doğranmış domatesler de eklenir. 1 çay kaşığı karabiber eklenerek domatesler pişirilir. Tavada hazırlanan etli harcımız pilavımıza eklenerek karıştırılır. Ardından dereotu, üzerine dövülmüş ceviz ve maydanozlar da eklenerek demlenmeye bırakılır.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.