Zeytinyağlı Lokma Tatlısı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 12
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 1 Kg Un
- 1 Paket Yaş Maya
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Şurubu İçin- Yarım Adet Limonun Suyu
- 5 Su bardağı Su
- 2 Kg Toz Şeker
Kızartmak İçin- 4 Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışıİlk olarak şurubu hazırlayalım bir tencereye su, şeker ve limon suyunu birlikte koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın. Üzerinde biriken köpükleri zaman zaman alın. Köpükler oluştuktan sonra, 10 dakika kaynatıp altını kapatın. Hamur için, derin bir kaba un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup ılık su ile çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Zeytinyağını derin bir kızartma tenceresine koyup kızdırın. Hamurdan, avuç dolusu bir parça alıp baş parmak ve işaret parmağı arasında sıkın. Yağa batırılmış bir kaşık yardımı ile hamurdan fındık büyüklüğünde lokmalar kopartıp yağa atın. Tencere lokmalarla dolunca sürekli karıştırarak kızartın ve kenarda bekleyen soğuk şuruba atın. 10-15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 12
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 1 Kg Un
- 1 Paket Yaş Maya
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Şurubu İçin- Yarım Adet Limonun Suyu
- 5 Su bardağı Su
- 2 Kg Toz Şeker
Kızartmak İçin- 4 Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışıİlk olarak şurubu hazırlayalım bir tencereye su, şeker ve limon suyunu birlikte koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın. Üzerinde biriken köpükleri zaman zaman alın. Köpükler oluştuktan sonra, 10 dakika kaynatıp altını kapatın. Hamur için, derin bir kaba un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup ılık su ile çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Zeytinyağını derin bir kızartma tenceresine koyup kızdırın. Hamurdan, avuç dolusu bir parça alıp baş parmak ve işaret parmağı arasında sıkın. Yağa batırılmış bir kaşık yardımı ile hamurdan fındık büyüklüğünde lokmalar kopartıp yağa atın. Tencere lokmalarla dolunca sürekli karıştırarak kızartın ve kenarda bekleyen soğuk şuruba atın. 10-15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.
Yorum Gönder