0

Düğün çorbasını aslında çok sık aralıklarla yapmam. Benim ikram çorbalarımdan biridir. Aslında yapmak çok kolay. Ben neden kaçıyorum bilmem ki.
Malzemeler:
  • 200 gr kadar yağsız kuzu eti
  • 1.5 lt su
  • yarım limon
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz ve istenirse sarımsak

Yapılışı:

  1. Eti 1.5 lt suda düdüklüde haşlayın. Haşlanmış eti ince ince kesin.
  2. 1 yumurta sarısını , unu ve limonu bir kasede bir güzel biribirine yedirin.
  3. Haşladığınız etin suyunun biraz sogumasını bekleyin ki yumurtatı kesmesin. Et suyundan biraz kaseye alıp karıştırın. Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra çorbaya yedirin.
  4. Çorbanın altını yakın , tuzunu katın ve kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. İsterseniz içine dövülmüş sarımsak koyabilirsiniz. O zamanda paça çorba gibi olur. Kırmızı biberli tereyağ sosla servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top