0

Ben ıspanağı böyle yemeği tercih etmesem bile bizim evin erkekleri bayılıyor. Tarif kayınvalidemin. Oğlum babaannesinin kıymalı ıspanağına bitiyor. Ben de gidip kayınvalidemden kıymalı ıspanak dersi aldım.:)))
Malzemeler:

  • 1 kilo ıspanağın çoğu sapı , az yaprağı ( yapraklar hep bir şeyler için saklanır bizde)
  • 1 büyük soğan, 3 diş sarımsak
  • 3 bardak su
  • 350 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 küçük avuç pirinç
  • tuz, karabiber, sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Kıymayı en az 10 dakika sıvıyağda kavurun.
  2. Soğanı ve sarımsağı atın kavurmaya devam edin. Soğanlar bayılınca (ölmeyecek) salçayı katın. 1-2 dakika çevirip kaynar su ekleyin.
  3. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları doğrayıp içine katın.
  4. Suyu kaynayınca 1 avuç pirinç atın. Pirinçler pişince yemeğiniz pişmiş demektir. Yemek zeytinyağlı ıspanaktaki gibi suyunu çekmeyecek sulu kalacak. Sarımsaklı yoğurtla kaşıklanarak yenecek:))

Yorum Gönder

 
Top