0


Hani ben erik suyu yapmıştım ya, meyve suyu niyetine içiyorduk. Bir de erik suyunu nişasta ile karıştırıp koyu kıvamlı bir muhallebi elde ederek tart yaptım. Tart hamuru yine diğer tart hamurları gibi. Tek farkı üstüne döktüğüm nişastalı erik suyu. Renk hamurun üstüne döktüğümde farklı bir kırmızıydı, fırından çıktığında farklı bir kırmızı. Lezzeti de son derece iyiydi.


Tart hamurunun tarifi daha önceki tart hamuru tarifinde yazıyor zaten. Yalnız bu sefer tart hamurundan koca bir portakal büyüklüğünde bir parça ayıracağız. Bu parçayı ceviz büyüklüğünde koparıp koparıp yılan yapacağız. Bu yılanları nişastalı muhallebiyi tartın üstüne döktükten sonra karşıdan karşıya baklava şerklinde yerleştireceğiz. Sonra pudra şekeri serpip servis yapacağız

Gelelim nişastalı karışımın tarifine. Oda son derece kolay. 2 yemek kaşığı dolusu nişasta. 1/2 lt erik suyu ve 1 bardak toz şeker. Ben yağ koymadım. İstenirse tereyağ konabilir. Bunu muhallebi kıvamında pişirdim. Biraz ılınana kadar bekledim. Bu arada üstü kabuk tutmasın diye karıştırdım. Sonra tart hamuruna döktüm. İşte hepsi bu.

Yorum Gönder

 
Top