0

Karşılıklı bir kahve içmek iki insan arasında paylaşımdır. Bence çok önemlidir. Hele o kahveyi özenle hazırlar ve sunarsanız , karşınızdaki insana verdiğiniz değeri bir kat daha arttırırsınız. Gözlerindeki o teşekkürü görmek sizi çok mutlu eder.

Arkadaşım Fatoş beni kahveye çağırmıştı. Bir gittim ki , kahve öyle hazırlanmış geldi ki gözlerime inanamadım. Çok mutlu oldum ve kendimi değer verilmiş hissettim. Bu görüntüyü de sizlerle paylaşmak istedim. Kahve fincanın altında el emeği küçük bir dantel. Yanında likör bardağında, içinde buz bulunan buz gibi bir su, tabii ki lokum ve yanında bahçesinden yeni kesilmiş oya çiçeği ve pembe gül. Masa örtüsünün ayrıntısını da atlamamak lazım tabii ki. Sizler bu görüntü karşısında ne hissederdiniz ?

Bir de sizlerle Üstün Dökmen'in son kitabı olan Hayata Yerleşmek (Küçük Şeyler 3) de geçen kahve teklif etme şekliniz ile ilgili bir bölümü paylaşmak istiyorum. Kahve ikram ederken nasıl sorarsınız ?

Bir kahve almaz mıydınız?
Kahve alır mısınız?
Kahvenizi nasıl alırsınız?”

Bu üç cümle arasında fark nedir ?
İlk cümlede soğuk bir hava var; en azından satır arasında esinti var. ikinci cümle soğuk da değil sıcak da değil, nötr. Üçüncü cümlede ise, bana göre bir sıcaklık var. Üçüncü cümlede ‘Size kahve yapmaya niyetliyim, sadece şekerli mi şekersiz mi sevdiğinizi öğrenmek istiyorum’ deniyor.

Siz kahvenizi nasıl alırsınız ? Blogumda birlikte bol bol şekerli kahveler içmek dileği ile ; Sevgilerle

Yorum Gönder

 
Top