0




Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Sultan Resat Pilavi
Etkinligin bu gun son gunu ve ben bir gayretle daha önceden denedigim ve cok da begendigimiz bu tarifi eklemeye koyuldum etkinlige ev sahipligini sevgili arkadasimiz
http://capankizimutfakta.blogspot.com yapiyor kendisine cok tesekkurler ediyorum.tarifi blogspottaki bogumda sizlerle paylasiyorum.
Gelelim tarife
Malzemeler:
2 su bardagi pilavlik pirinc
1 corba kasigi tereyagi
yarim cay bardagi siviyag
az limon suyu,tuz,
3 su bardagi su+1 su bardagi et suyu
Koftelerin malzemesi icin:
250 gr kiyma
2 dilim bayat ekmek ici
1 adet kuru sogan
1 dis sarmisak
3 adet domates
karabiber
tuz
kizartmak icin siviyag
az maydanoz
HAZIRLANISI:

Once pilavimizi pisirelim pirinc güzelce yikanir ve suyu süzülür bir tencereye siviyag ve tereyagi konup eritilir pirincler güzelce kavrulur,daha sonra tuz ilave edilir,az limon suyu ilave edilip kavrulan pirinclerin üzerine 3 su bardagi sicak su+1 su bardagi et suyu ilave edilir ve agzi kapatilip pismeye birakilir.suyunu cekip te hafif sulu iken atesten alinir ve üzerine bir mutfak pecetesi kapatilip dinlenmeye birakilir.
Daha sonra kofteleri hazirlayalim.Kiymayi bir kaba alalim,üzerine sogani rendeleyelimsarmisak,tuz,baharatlari ve ekmek icini ilave ediyoruz.Güzelce yogurup elimizde minik kofteler yapiyoruz.Daha sonra her kofteyi un serpilmis bir tepsi ye koyup hafif una buluyoruz.Daha sonra kofteleri az yagda kizartiyoruz.Kagit mutfak pecetesi serilmis bir tabaga alinan koftelerin yagi alinir.Kabuklari soyulup küp küp dogranmis domatesleri az bir yag ilavesi ile bir tencereye aliyoruz.tuz,karabiber koyup soteliyoruz,kofteleri de domates li sosa ilave edip hafif soteliyoruz 3-5 dakika tuz ilave ettikten sonra atesten aliyoruz.
Pilavi servis tabagina alip ortasini hafif cukurlastirip o kisima kofteli sostan koyuyoruz ve maydanoslari ince ince dograyip üzerine serpiyoruz.
Gercektende cok güzel oldu...Mutlaka deneyin tavsiye ederim.
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!
ali pasa pilavi 2.JPG
ali pasa pilavi 1.JPG

Yorum Gönder

 
Top