0
İrem'in doğumgünü menüsünün tuzlular bölümünde en beğenilen çeşit annemin böreği olsa da, tuzlu kurabiyeler her zaman her menüde çayla birlikte sevilir. Öğleden sonra çayın yanına hemen yapabileceğiniz, pratik bir tarif bu. Dr. Oetker'in tarif serisinden..

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Bugün fazla birşey yazmak gelmiyor içimden, affedin. Sadece bekleyen okurlar için bu tuzlu kurabiye tarifini paylaşmak istedim. Umarım tarifi deneyip seversiniz..

Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
  • 1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrı)
  • 1 paket tereyağı (250 gr) - oda ısısında
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı (yaklaşık) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam

Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri (yumurtanın sadece sarısını) yoğurma kabına alın, yoğurarak elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Hazırladığınız hamuru tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın (ben tüm hamuru tek seferde açmak yerine birkaç parçaya bölüp açıyorum, daha kolay geliyor). Dilediğiniz şekil kurabiye kalıplarıyla kesin.
  3. Kestiğiniz hamurları önce yumurta akına, sonra bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
  4. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
Tuzlu kurabiyeleriniz piştiğinde böyle görünecek

Yorum Gönder

 
Top