0
Yine çok kolay bir tarif arkadaşlar. Muhallebiside undan yapıldığı ve çırpıldığı için son derece lezzetli oluyor. Blog yapmadan önce ununu , sütünü göz kararı koyardım. Ama bunu yaparken daha dikkatli yaptım. Ölçüleri yazacağım ya . Gerçi sütünü daha az koyarsanız, blendırla çırparken çok koyu olursa tekrar süt ekleyebilirsiniz. Sonra tekrar bir iki taşım kaynatır tekrar blendırla çırparsınız. Her şeyin bir çözümü var.

Malzemeler:
  • 2 katlı sade hazır kek
  • 1 litre süt - ayrıca 1 kase süt
  • herhangi bir reçel suyu 3 -4 yemek kaşığı kadar (vişne-çilek-şeftali olabilir)
  • 1.5 bardak şeker
  • 3 tahta kaşık dolusu un
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • vanilya
  • 2 adet muz
  • Süslemek için ne isterseniz.

Yapılışı:

  1. Kekin alt parçasını bir pasta tabağına yerleştirin. 1 kase sütü 3 -4 yemek kaşığı reçel suyu ile karıştırıp her iki kek parçasını bu sütle ıslatın.
  2. Çelik tencerede tereyağla beraber unu rengi hafif pembe olana kadar kavurun. Biraz soğumasını bekleyin. Üstüne bir bardak kadar süt ekleyip el blendırını içine daldırın. Pürüzsüz hale gelince tekrar ocağa koyun ve tüm sütü ve şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra el blendırı veya mikserle çırpın.
  3. Muhallebinin yarısından biraz azını ıslattığınız kekin üstüne yayın. 1.5 muzu ister halka halka, ister uzunlamasına doğrayıp muhallebinin üstüne yerleştirin. Kekin diğer yarısını üstüne kapatıp tekrar muhallebiyi üstüne sürün. Üstünü de kalan muzla, çukulata parçaları ile şekerle, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Muhallebi kalırsa bir kaseye koyup daha sonra yiyebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top