0






KOLAY KÜNEFE
Bu tarifi ilk defa denedim ve kendi hazirladigim blogumdada tarifini bulabileceginiz EV YAPIMI KAYMAK la servis ettim.Yiyenler de cok begendiler,hemen tükendi.
KOLAY KÜNEFE:
MALZEMELER:

250gr taze tel kadayif
2 paket mozarella peyniri (2×200gr)
125 gr tereyagi
Serbeti icin:
2,5 su bardagi seker
3 su bardagi su
az limon suyu




  • YAPILISI:
    Kadayif güzelce birbirinden ayrilir ve tereyagi eritilip kadayifin üzerine dokülür.kadayifa bütün tereyagi g.yzelce harmanlanarak her tarafina ulasmasi saglanir.daha sonra kadayif elle iyice parcalanir cok ince parcalar haline getirilir.
kadayif ikiye bolünür ve ilk parca en büyük tavanizin yaklasik 28-30 cm lik bir tepsiye elle güzelce bastirarak tepsinin alt kismi tamamen kapatilir.




  • Mozarella peyniri ince ince tel tel ayrilip ilk kadayif katinin üzerine bos yer kalmayacak sekilde serilir.Ayrilan diger kadayif peynirin üzerine kapatilir hertaraf kapaninca güzelce pastirip dip frize konur.


  • Serbet icin su ve seker bir tencereye alinip kaynatilir.Serbetimiz iri kopükler sacmaya baslayip koyulasinca az limon ilave edilip atesten alinir ve sogumaya birakilir.


  • Kadayif tepsimiz dipfrizden cikarilip hafif buzu cozülünce tepsi altindan ve yanlarindan sallanarak kadayif yerinden oynatilir.daha sonra künefemizi kizartacagimiz tavaya tepsimiz ters cevrilir ve ocak yakilip kisik ateste künefemizin alti kizarinca düz bir kapak yardimi ile künefemiz alt üst edilip ters cevrilir. her iki tarafi da kizarip peyniri eriyene kadar pisirilir.Ocaktan alinip soguyan serbeti dokülür ve sicak sicak servis edilir.


AFIYETLER OLSUN!!!!



ASCININ ONERISI: ev yapimi kaymakla nefis oluyor mutlaka deneyin.Blogumda ev yapimi adli kategoride bulabilirsiniz.
kolay kunefe 1.JPG

Yorum Gönder

 
Top