0

Papara'dan sonra şimdi de Şakşuka. Böyle garip isimli yemeklerin tarifini vermeye devam edeceğim. Arkadaşlarımda zaten bizim bildiğimiz kırk yıllık yemeklere bir isim takıp bize yutturuyorsun diyorlar. :)))Evetttt tabi ki yapıyorum. Çok da zevkli oluyor. Patates çullama , patlıcan silkme vs vs.. :)))Zaten bunların çoğunun ismini de ben koymuyorum. Ama böyle söylenince sanki daha lezzetli oluyor. :)))

Şakşuka, biber şakşukası. Tabii bir de patlıcandan yapılanı var. Fark etmez bence her ikisi de süper. Özellikle yaz günleri sofrada biberden yapılmış şakşuka varsa ben başka hiç bir şey yemem. Bir de sanıyorum arka arkaya her günde yiyebilirim. O kadar seviyorum yani. Tarif vermeye çok da gerek yok bence. Hemen şöyle malzeme tarif bir arada geçiverelim.

Malzeme ve yapılışı:

Yarım kilo çarliston biberi yada bizim buradaki pazarlarda yeni çıkan bir biber türü olan ince kabuklu biraz dolma bibere benzeyen ama ondan daha ince içine göçmüş gibi görünen bir biber türü var. (Valla nette araştırdım ama bulamadım diğer tüm biber türlerini buldum blok, çarliston, kapya, lamuyo, falan ama bunu bulamadım. Bilen biri adını söylesin. ) Bu biber ince kabuğundan dolayı çarliston biberden daha lezzetli.

Sonuçta biberleri 2 parmak kalınlığında içlerini temizleyip yıkadıktan sonra doğruyorsunuz. Tencereye koyuyorsunuz. 3 adet domatesi kabuklarını soyup küp küp doğruyorsunuz. Bunları da tencereye atıyorsunuz. Önce 3-4 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyorsunuz. Su katmak yok. Sonra üstüne iki yemek kaşığı zeytinyağı katıp, daha sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapıyorsunuz. Bitti bu kadar.

Yorum Gönder

 
Top