0

Komşum Hayal hanımın yaptığı leziz pastalardan birisi. Daha sonra bir de kavunlu gelecek. O da enfesti. Daha ne pastalar yapıyor. Bunlar benim yakalayabildiklerim. Bu pastaları sizlerle buluşturmak mutlaka gerekliydi. :))
Bu pastanın yapımında bir katkım olmadı. Ama yeme kısmında son derece yoğun katkıda bulundum. :)))Pastanın tarifini alabilmek için yaptığım yoğun çalışmaları da göz ardı etmeyin lütfen:))

Malzemeler:
  • Yaklaşık 1 paket franbuaz (Pastanın üstünü tam kaplayacak şekilde)
  • 1 litre süt
  • 14 kaşık şeker, 14 kaşık irmik
  • 2 adet vanilya
  • 125 gr. tereyağ
  • 1/2 paket tart jölesi

Yaplışı:

  1. Sütün içine irmik , şeker, vanilya, tereyağ koyup pişiriyorsunuz. Koyu kıvamlı bir muhallabi oluyor.
  2. Kelepçeli tart kalıbına döküp buzdolabında soğumasını bekliyorsunuz.
  3. Soğuduktan sonra kelepçeleri çıkarıyoruz.Üstüne meyveleri dizip , üstüne de yarım paketten tart jölesi hazırlayıp döküyoruz. Buzdolabında bekletip , servis yapıyoruz.

Yorum Gönder

 
Top