0
O kadar çok tarif birikti ki. Hangi arada , nasıl yazsam bilemiyorum. Bir ara yazarım inşallah. :))
Bu tarif arkadaşım Pevin'den. Benim gibi kabaktan ne yapacağını bilemeyenler için bulunmaz nimet. Çokta lezzetliydi. İki kere yeme fırsatı buldum. Bir kere Pevin'lerde, bir kere de Gölyazı'da iftar yaptık o zaman. Hem kolay, hem de lezzetli. Tavsiye ederim. Gölyazı'nın fotolarını da sizinle paylaşacağım.
Malzemeler:
  • 1 kilo kabak
  • 3 adet orta boy havuç
  • bol dereotu
  • 3-4 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz,
Yapılışı:
  1. Havuçları soyup, çubuk şeklinde kesiyorsunuz. Zeytinyağında çeviriyorsunuz. Havuçların rengi değişecek.
  2. Kabakları tırtıklı soyup , verev kesip havuçların üstüne atın. İnce ince doğranmış sarımsağı ve tuzunu katıp kavurmaya devam ediyorsunuz. Kapağını kapatıp , altını kısıp, kabaklar pişene kadar ocakta tutuyorsunuz.
  3. Dereotunu doğrayıp , üstüne serpiyorsunuz.

Yorum Gönder

 
Top