0

Daha önce mutlaka patates sevdiğimi söylemişimdir. Bazen Alman doğacakmışım diye düşünürüm. Almanya'da sadece patatesle ilgili yemekler yapan lokantalar var. Hah işte onlar tam bana göre. Zaten orada kendimi kaybetmiştim ben. Diyeceksiniz ki Alman yemek kültürü patates, lahana ve etten ibaret ama ben o patates kısmında takılıp kalıyorum. Özellikle bizim mutfağımızdaki patatesli börek benim favorim.

Sizlere standart bir patates salatası tarifi vereceğim. Ben sadece üstüne biraz kapari döktüm. Onun o değişik tadı bence salatalara yakışıyor. Buyrun bakalım.

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet taze soğan (yoksa doğranmış ezilmiş 1 adet kuru soğanda olur)
  • 1/3 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • 1/4 göbek marul
  • 1 adet limon, tuz, zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Patatesleri haşlayıp küp küp doğruyorsunuz.
  2. Marulu, taze soğanı , maydanozu doğrayıp içine katıyorsunuz.
  3. Bir minik cam kavanozda 1 limon, arzunuza göre tuz (ben bir 1 tatlı kaşığı koyarım.) ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını çalkalıyorsunuz. Bu çalkalanmış karışımı patateslerin üstüne döküyorsunuz. Tüm salatalara aslında ben böyle yaparak koyuyorum. Salata sanki daha lezzetli oluyor gibi geliyor bana.
  4. En son kaparileri üstüne döküp servis yapıyoruz.

Yorum Gönder

 
Top