0
Bloguma girip tarif yazmak, bloglar arası dolaşmak neredeyse hayal oldu benim için. Eve külçe gibi geliyorum ve yaptığım tariflerin fotosunu bile çekemiyorum. Artık daha az çalışmakkkkk istiyorummmmmmm.
Kitap blogumada bakamıyorum. 2 tane kitap okuyup bitirdim ama onları bile ekleyemiyorum.
Tarif Ankara semalarından. Eşimin akrabası olan benimde çok sevdiğim ablamdan aldım bu tarifi ve geçen kurban bayramında ikram etmiştim. Yiyen herkes çok beğendi. Görüntüsüde çok şık oluyor. Şiddetle tavsiye edilir.

Malzemeler:

Hamuru için
  • 1 bardak şeker
  • 4 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak suvıyağ
  • 1 bardak irmik
  • 2 bardak un
  • 1 bardak haşhaş
  • 2 adet kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2.5 bardak şekere , 2.5 bardak su

Muhallebisi için

  • 1 bardak şeker, 1 bardak un, 1 litre süt ve 1 paket toz krem şanti

Üstünü süslemek için :

  • Kivi

Yapılışı:

  1. 2.5 bardak şekerle , 2.5 bardak sudan şerbet yapın. İnmesine yakın limon sıkın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. 4 yumurtanın akı ile 1 bardak şekeri çırpın. 4 yumurtanın sarısını da katın. Çırpmaya devam edin. Sonra tüm malzemleri katarak bir hamur yapın. En büyük borcama dökün. Hamur çok olduğu için kabartma tozu da iki adet kullanılıyor. 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca hafif ılınınca (yaklaşık 5 dakika sonra) yine de sıcak sıcak üstüne soğumuş ve ortam sıcaklığına gelmiş olan şerbeti döküyoruz. Yaklaşık 2 saat bekletiyoruz ki soğusun.
  3. 1 bardak şeker, 1 baedak un ve 1 litre sütten muhallebi yapıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirip içine 1 paket krem şanti koyuyoruz. Yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz. Muhallebiyi tatlının üstüne yayıyoruz. Tatlıyı dilimliyoruz. Servis yaparken üstlerine halka halka kesilmiş kivi koyuyoruz. Kivinin siyah noktaları ile haşhaşlar son derece şık oluyorlar.

Yorum Gönder

 
Top