0
Bugün pratik mi pratik ,uyduruk mu uyduruk ama nefis mi nefissss bir börek tarifi vereceğim sizlere:)
tarifim tamamen uydurma olup evdeki malzemelere göre yapıldı diyebilirim:)
Biraz çakma Çin böreğine benzedi sanırım:))))
Bu soğuk günlerde sıcak sıcak ince belli bir bardak çayla da çok iyi gittiğini söyleyebilirim:)))

Buyurun tarifimize;


MALZEMELER:

2 Adet yufka
2 adet kabak
2 adet patates
1 iri havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
3 yemek kaşığı kadar soya sosu
3 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı

üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kadar süt
çörek otu
susam

YAPILIŞI:

Her bir yufkayı + şeklinde 4 parçaya bölüyoruz. Toplam 8 üçgen parçamız olacak:)))
Kabağı, patatesi, havucu yıkayıp kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Biberlerimizi yıkayıp jülyen kesiyoruz.
Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırıp sebzelerimizi içine atıp ,soya sosumuzu da ekleyip sularını çekene dek kavuruyoruz.isteğe göre baharatta atabilirsiniz.
Sebze karışımımızı ılıdıktan sonra eşit olarak kestiğimiz üçgenlerin kalın tarafına kaşık yardımıyla koyup sarıyoruz.
8 üçgen yufkamız bitene kadar işleme devam ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizip,sütle açılmış yumurta sarımızı sürüp,çörek otu ve susamla süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET,BAL BÖREK OLSUN:)))

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

Yorum Gönder

 
Top