0

Çocukluğumdan beri en sevdiğimdir.
Hep moral verendir o, hep mutlu edendir.
Annemin pişirdikten sonra "Sibeeeel! gel dibini sıyır" demesidir..
Benim koşarak mutfağa gidip sıcak tencerenin dibine yanma pahasına parmaklarımı daldırmamdır..

Sütlü tatlıların bu en yaramazı, çocukluğa dair lezzetlerdendir benim için. Arasıra özler, hemen az da olsa yapıverir, bazen tam soğumasını bile beklemeden yerdim. Sevgilim hayatıma girdikten sonra ise daha sık yapar oldum. Daha tanıştığımız ilk gün bir çikolatakolik olduğunu itiraf ve beyan eden sevgilim için, yaptığım ve yapacağım sayısız çikolatalı tatlının arasında, en özel yer her zaman pudinglerin oldu. Onlar buzdolabında asla uzun süre kalamayan, bazen ertesi günü bile göremeyen tatlılardan oldu daima.

Neden yayınlamak şimdiye dek aklıma gelmedi bilmiyorum. Herkesin bildiği, kendi usulünce yaptığı bir tatlı olduğunu düşündüğümden mi? Market raflarında oldukça cüzi fiyatlara hazırları bulunabildiğinden, hiç mi hiç uğraşmak gerekmediğinden mi? Bilmiyorum. Ama bu tür bir tatlıda "mükemmel karışım"ı yakalayabilmek için her gördüğüm tarifi denedim diyebilirim. İlk denediğimde "işte budur" dediğim 2 tarif oldu şimdiye dek. Her ikisi de yemekbiz mail grubumuzdan; birisi Güzide'nin puding çeşitlemeleri, diğeri Tuğba'nın krem şokolası..

Sevgilim genelde ilk kaşıkta verir tepkisini. Bunu tattığında "hazır bu, değil mi? sen yapmadın?" dedi. "Yoo ben yaptım" dedim. Hakikaten başarılıydı sonuç. Tamam dedim, budur. Ve o günden sonra kaç kez yaptım bilmiyorum. Son yaptığımda da süsledim püsledim fotoğrafladım ki bir an önce sizlerle de paylaşabileyim. Tuğbacım, kocaman teşekkürler!

Malzemeler: (6-7 kase için)

- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 4 dolu çorba kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
- 2,5 çorba kaşığı kakao
- 3-4 kare parça bitter çikolata ya da madlen

Üst süslemesi;
- Damla çikolata, muz dilimleri, ince çekilmiş fındık, hindistan cevizi, vs..

Benim bu tatlının üstü için en favori süslemem daima fındık..
Bolca, ince çekilmiş ve kavrulmuş fındık..
Başka hiçbirşeyde yok onun lezzeti. Ama fotoğraflanırken biraz daha süslü olsunlar dedim:)


Yapılışı:

1. Sütü şekerle birlikte tencereye alın, şeker eriyinceye kadar arada karıştırarak ısıtın.

2. Bir kase içine suyu koyun, nişastayı ekleyin ve eriyinceye kadar ezerek karıştırın. Daha sonra tenceredeki süte ekleyin.

3. Kakaoyu da tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin (aklıma gelmişken; ben böyle karıştırarak tatlı ya da çorba pişirme süresini kitap okuyarak değerlendirmeye başladım, epey sayfa okunuyor:)

4. Kaynamasına yakın çikolatalarınızı ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın. Kaynayınca ocağı kapatın.

5. Tatlınızı güzel cam kaselerinize paylaştırın, biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis yaparken dilediğiniz şekilde süsleyin.
Tencere dibini sıyırmayı ihmal etmeyin, yazıktır:)

Tüm çocuklara, evinde yetişkin çocuklar bulunanlara, kendisi çocuk ruhlu olanlara...
... yılın son tatlısı olarak Kahve'nin naçizane ikramı olsun.

Yorum Gönder

 
Top