0
3 Yufka
1 Kırmızı Biber
1 Yeşil Biber
1 Kase Mantar
50 Gr. Sucuk
2 Sosis
Siyah Zeytin
Yeşil Zeytin
Kaşar Peyniri
Sepet Peyniri
Sosu İçin:
1 Çorba K. Domates Salçası
2 Domates
1 Tutam Fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Yuvarlak fırın tepsisine ilk yufkayı serin. Diğerlerini de ortaya doğru yerleştirin. Biberleri, mantarları iri doğrayın. Sosis ve sucuğu dilimleyin. Sostaki domateslerin kabuklu kısımlarını doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Peynirleri dilimleyin. Sosunu hazırlamak için; domateslerin iç kısmını iri iri doğrayın. Doğrayıcıya alın. Fesleğen yapraklarını ilave edin.

Domates salçasını, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ilave edin ve doğrayıcıdan geçirin. Elde ettiğiniz sosu yufkanın üzerine gezdirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Sosisi, sucuğu, biberleri, mantarları, domatesleri ve son olarak sepet peynirini serpin. Zeytinleri de koyduktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Yorum Gönder

 
Top