0

Hala hastayım malesef düzelemedim...Havalardanmı yoksa bendenmi kaynaklanıyor bilemiyorum ama hafta sonuna kadar düzelemeyeceğim gibi....Ama keyfimizi bozmayıp kendimize iyi bakıp yiyozz içiozz ki düzeliozzz dimi:))

Aldığım bifteklerle aslında ben bir haftada ikinci hünkar beğendiyi yapmak için mutfağa girdimsede yine ortaya başka bir yemek çıkarıp çıktım mutfaktan...Sonuç şık,leziz,pratik :)


MALZEMELER
6 dilim biftek
6 dilim kaşar
6 dilim kaşar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça

(Marine İçin:1 yemek kaşığı soya sosu,2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı,kekik,karabiber)

2 adet bostan patlıcanı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı mayonez,tuz



Öncelikle dövüp incelttiğimiz etlerimizi(vaktimiz varsa)marine malzemesiyle karıştırıp ağzı kapalı olarak 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.

Dinlenen etlerimizi tezgahımıza alıp ortasına birer dilim kaşar ve pastırma yerleştirelim ve rulo sarıp açılmaması için uçlardan kürdan ile tutturalım.2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğumuz tavamızda etlerimizin rengi dönene kadar kızartalım.Bu aşamada patlıcanlarımızı közlemek için ocağa yerleştirelim.

Kızaran etlerimizi ister kızartma tavamıza (35 dk)salça ve su ilave ile istersek düdüklü tenceremizde(15 dk) etleri dağıtmadan pişirelim.
Közlenen patlıcanlarımızın kabuklarını soyalım ve vakit kaybetmeden bıçakla minik parçalara bölelim.Karıştırma kabımıza dövülmüş sarmısak,tuz,yoğurt ve mayonezimizi alıp patlıcanlarla iyice karıştıralım.

Servis aşamasında patlıcanlarımızı alta yayıp etlerimizi kürdanlarını çıkardıktan sonra üzerine yerleştirelim.Tencerede kalan etin sosundan hafifçe tabağımıza gezdirelim.Arzu edersek 4 biber ve 4 e bölünmüş 1 domatesi sıvıyağda biraz çevirip servs tabağımıza alalım.
Afiyet Olsun....

Yorum Gönder

 
Top