0
MALZEMELER:
  • 1 bütün tavuk,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • Yarım lt süt,
  • 1 yumurta,
  • Tuz, karabiber,
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi,
YAPILIŞI:
  1. Tavuk temizlenir yıkanır ve haşlanır. Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.
  2. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilir muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 yemek kaşığı kaşar rendesi konup karıştırılır.
  3. Yağlanmış borcama bu sosun  üçte biri dökülüp yayılır. üzerine tavuk eti onun üzerine de artan sos dökülüp kaşar rendelenir.
  4. 200 derece fırında pembe olarak kızartılır.
  5. Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top