0
MALZEMELER:
  • 1/2 kg pırasa,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı,
  • 1 adet havuç,
  • 1/2 çay bardağı pirinç,
  • 1 adet limon suyu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Pırasaların üst kabukları  soyulur, püskülleri ve yeşil kısımları atılır, geri kalan kısımları 3-4  santim boyunda verev kesilir, yıkanır.
  2. Havuçlar kazınır yarım halka şeklinde doğranır. Yemeklik doğranmış soğan ile zeytinyağında birlikte soğanlar ölünceye  kadar kavrulur.
  3. Şeker ve pırasalar eklenir fazla karıştırmadan kapak kapalı olarak 10 dakika kadar kavrulur.
  4.  2 su bardağı kaynamış su konulur, 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Pirinç ve tuz eklenir.15 dakika sonra limon suyu ilave edilir ocaktan alınır.  Pirinç önceden eklenirse lapa olur.
  5.  Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top