0


Herkese hayırlı cumalar...

Bu lezzetin adını ben uydurdum. Daha önceden yapmış olduğum Sinangil Çavdar Ekmeğinden bir kaç dilim artmıştı bende dondurucuya koyduğum ekmekleri çıkartıp yeni birşey deneyim nasıl olacak dedim ve harika bir sonuç ortaya çıktı. Sizde normal ekmek ile deneyebilirsiniz. Şimdiden Afiyet olsun.Daha önceki tarifim için buraya tıklayabilirsiniz.

Malzemeler:
4-5 dilim zeytinli cevizli çavdar ekmeği
1 adet domates
istedğiniz peynir (ben beyaz peynir kullandım)
maydonoz
Üzeri İçin: kaşar peyniri



Yapılışı:

domatesleri,maydonozu ve peynirleri küçük küçük doğradıktan sonra dilimlenmiş olan ekmeklerimizin üzerine sürüyoruz ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk. yani peynirler eriyinceye kadar bırakıyoruz. ekmeklerimizi fırından çıkarmadan 1-2 dk. önce dilimlemiş olduğumuz kaşarleri üzerine koyup eritiyoruz. Fırından çıkarıp afiyetle yiyoruz. Kahvaltı davetleriniz için değişik bir tarif.

Yorum Gönder

 
Top