Malzemeler:- 8 yumurta, oda ısısında,
 - 200 gr toz şeker,
 - 165 gr un,
 - 80 ml su,
 - 50 gr kakao,
 - 1 paket vanilya,
 
Yapılışı:- Kakao ve unu birlikte iki defa eleyin.
 - Yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Yumurta akının içine kesinlikle sarısı karışmamalıdır.
 - Mikser ile yumurta beyazlarını şekerin yarısı ile birlikte, yumurtanın hacmi 3 katına çıkıp, karıştırma çizgileri oluşuncaya kadar çırpın. 
 - Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekerin yarısını şeker eriyip yumurtanın rengi değişinceye kadar çırpın. Suyu  ilave edip biraz daha çırpın. 
 - Elenmiş kakaolu unu, vanilyayı , yumurta sarılarının olduğu kaba boşaltın, homojen yapı oluncaya kadar çırpın. Diğer karışımı ekleyin ve spatula ile alttan yukarı doğru karıştırarak malzemeyi bir araya getirin. Katlar gibi karıştırın. 
 - Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kekin içine göçmesini engellemek için keki, ızgaraya ters çevirin ve öylece soğutun. ( keki bir gün önceden yapabilirsiniz, hatta önceden yapıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz)
 
 
 
          
      
 
Yorum Gönder